Forebyggende behandlinger

Ved bruk av alternative behandlinger kan man forebygge og kanskje unngå at man må ty til kirurgiske inngrep. Selv om de ikke i alle tilfeller vil kunne løse hele problemet alene vil de I alle tilfeller kunne bidra til å bekjempe utviklingen av åreknutene. Disse alternative behandlingsformene brukes for å lindre symptomene og smertene asossiert med sykdommen eller for å bedre det fysiske aspektet. De viktigste behandlingsformene og preventive metodene er:

Farmasøytiske stoffer: substanser som kan virke på mikrosirkulasjonen og bedre symptomene til kronisk overbelastede vener. Det er veldig viktig at de indikeres av en lege.

Elastiske strømper: støttestrømper med gradert press kan brukes i alle tilfeller av åreknuter, og også for å forebygge under graviditet. Disse virker ved at de bedrer sirkulasjonen i bena. Det er ikke anbefalt å bruke dem uten anbefaling fra lege.

Naturlige preventive behandlingsformer:

Hay diferentes tipos de láser

Fysisk aktivitet: for å lindre smerter og bedre sirkulasjonen anbefales det å ta lange turer (det gjelder å unngå bil når det er mulig og helst gå opp trapper i stedet for å ta heisen). Dette er godt for bena, hjertet, og blodårene. Svømming og sykling er også anbefalt, da muskelaktiviteten kan frigjøre blodoppsamlinger og er den beste motoren for å sende blod tilbake til hjertet.

Hydroterapi: dette er en fellesnevner for en rekke forskjellige metoder som består av bruk av vann på utsiden av kroppen. Dette kan gjøres med bad, varme og kalde dusjer, hydromassasje, sittende bad og fotbad. Hydroterapi er bra for blodsirkulasjonen og stimulerer immunforsvaret.

Massasjer: massasjene bør være avslappende hvis de skal hjelpe mot åreknuter. Det er svært positivt å massere bena etter å ha badet/dusjet, da man hjelper blodsirkulasjonen og fjerner toksiner. Det beste er å starte med føttende og arbeide seg oppover litt etter litt mot lårene, for dermed å hjelpe blodstrømmen best mulig. Massasjer utført av profesjonelle kan hjelpe til med å eliminere åreknuter. Massasjen øker hudens temperatur 2 til 3 grader celsius og aktiverer blodsirkulasjonen ved å sette press på blodårene og blodkarene. Dette merkes både overfladisk og dypere, avhengig av hvor intens massasjen er.

Riktig kosthold: Et balansert kosthold rikt på fiber er viktig, for dette kan hjelpe deg med å unngå åreknuter. Som hovedregel bør du passe på å ikke bruke for mye salt, konserveringsmiddel, pølser og mettet fett (smør, fløte, bacon, ferdiglaget mat har høyt innhold av dette), men heller spise frukt og grønnsaker. Et kosthold rikt på B-vitaminer, grovt korn og fritt for dyrefett hjelper ditt kosthold. Det anbefales å ikke røyke eller drikke alkohol.

Hold bena høyt: Det anbefales at man holder bena høyt så ofte som mulig for å drenere oppsamlet blod, da åreknuter ikke er noe annet enn svake blodårer som ikke lenger greier å sende blodet tilbake til hjertet. Det gjelder å la bena ligge høyt i noen minutter om dagen, ved å legge dem på et bord eller en stol, slik at bena ligger høyere enn lårene for å ta i bruk tyngdekraften. En halvtime om dagen er nok (helst rundt kl 12). Det er også lurt å sove med bena høyt (med en pute under føttene) og legge vekten på venstre side av kroppen.

Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden