Ikke-kirurgiske behandlingsmetoder

Hay diferentes tipos de láser

Det finnes alternative og ukonvensjonelle metoder for å behandle åreknuter som bør listes opp. Vi gir deg her en oversikt over hva hver enkelt metode består av for at du selv skal kunne se om disse alternative ikke-kirurgiske metodene er noe for deg.

Kjemisk sklerose (med skum). Kjemisk sklerose eller skleroterapi består av injeksjon av et medikament eller sklerosant blandet med lokalbedøvelse inne i blodåren, slik at denne forsvinner. Det er en ikke-invasiv behandling som er ganske effektiv når det kommer til å behandle små vener (mindre enn 3 mm), det såkalte blodbærende “spindelvevet”.

Kriosklerose: Fremgangsmåten er den samme som med kjemisk sklerose, men her tar man i bruk en spesiell nål kalt “kriosprøyte”. Dette apparatet er todelt, i den første delen setter man sprøytespissen med en spesiell sklerose (en type glyserin) som tåler lave temperaturer (-40ºC) uten å fryse. I den andre er det karbonisert snø som sørger for at man skal beholde den lave temperaturen i samfulle 30 minutter sesjonen varer. Denne behandlingen gir enda bedre resultater enn kjemisk sklerose.

Radikalbehandling av åreknutene eller skleroterapi med mikroskum. Denne behandlingen er svært effektiv mot store åreknuter og kan derfor være et alternativ til kirurgi. Faktisk kan den tas i bruk i alle de tilfellene der operasjon er et alternativ, og dessuten i noen av de tilfellene der operasjon ikke kan utføres. Den består av injisering av sklerose i form av mikroskum, med ekografisk kontroll, slik at blodårene lukkes. Det er en behandlingsform som nesten ikke gir ubehag, den krever ikke innleggelse på sykehus eller permisjon fra jobben.

Termokoagulering: Benyttes kun med små blodårer eller blodbærende “edderkoppspinn” og består av å påføre varme i venene for at de skal tørke ut.

Fisiatri: Målet til denne behandlingen er å unngå tap av substanser som følge av dårlig oksygenering. Man vil altså hjelpe blodsirkulasjonen.

Elektrolys: Elektrolys er en fremgangsmåte der man alternerer strøm med høy frekvens for å behandle blodutredninger i årene.

Kromatisk mikropunktur: En teknikk som gjennom punktur tillater kollagenet –asossiert pigmentene- å rette opp flekker forårsaket av åreknuter.

Hudbrenning: Denne metoden for fjerning av åreknuter består av fysisk brenning eller “peeling” av de overfladiske lagene i huden som inkluderer små blodstyrtninger og som dermed erstattes av ny hud.

Behandling med overfladisk laser

Den overfladiske laseren er en ny teknikk som tar i bruk siste generasjons teknologi for å elimere små overfladiske blodårer. Varmen fra laseren gir en koagulering av blodet inne i blodåren slik at åreknuten kollapser. For å oppnå gode resultater bør man gjenta flere sesjoner på samme område, men ikke oftere enn hver 6. uke. Resultatene er varierte, og man vil kunne oppleve komplikasjoner som ruer (overfladiske, slik at de ikke etterlater arr eller brannsår), blemmer, ødemer eller pigmentering (områdene kan oppleve abnormal pigmentasjon på kort tid på grunn av laserlyset). I enkelte tilfeller vil man kunne oppnå samme resultater som med sklerose.

Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden