Kirurgiske inngrep

img-quirurgica

De kirurgiske fremgangsmåtene for fjerning av åreknuter er mange, men alle baserer seg på fysisk fjerning av så mange åreknuter som mulig. Dette er de viktigste:

Endoluminal laserbehandling: Dette er et alternativ til konvensjonell kirurgi i tilfeller der venene er større enn 2-3 mm. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse og det tas i bruk et fiberoptisk kateter (en tube på 3 mm) som føres inn i den aktuelle blodåren og lukker den med varmen fra laseren. I disse blodårene bør man ikke bruke en laser som er sterk nok til å trenge gjennom huden, da denne ville brent og skadet cellevevet. Grunnet dens karakteristikker er denne behandlingen passende for personer med tilbakevendende åreknuter, pasienter som sliter med å koagulere blodet, eldre syke eller med en medisinsk bakgrunn som tilsier at de ikke kan gå lengre avstander. Behandlingen varer vanligvis 30-45 minutter. Så fort man er ferdig påføres et bind eller en støttestrømpe for å støtte det aktuelle området.

Flebektomi: Brukes vanligvis på pasienter som har middels eller store åreknuter (noen ganger må denne behandlingen komplementeres med sklerose for de små åreknutene). Består av fjerning av dilaterte blodårer med små innsnitt på under 2 mm som utføres med en flebektomisk krok som føres inn under huden for å dra ut åreknuten. Rekonvalesens, som tilfellet er med alle behandlinger, indikeres av lege og vil avhenge av hvor mange åreknuter som er dratt ut. Det vil være nødvendig å bruke støttestrømper i to til tre uker etter operasjonen.

Safenektomi: Fjerning av den store venen, «Vena Saphena Magna», under huden fra foten, oppover mot framsiden av låret. Ved operasjon kan hele denne venen fjernes ved å tre igjennom en wire som det festes en liten «kopp» på enden, som trekkes slik at venen blir liggende i «koppen». Andre årer blir fjernet igjennom små sår som skjæres i huden.

Hemodynamisk kirurgi: Denne operasjonen består av en omrutering av blodet, uten behov for å operere bort blodårer. Først tar man i bruk en ecodoppler for å finne de strategiske punktene som samler opp åreknuter og holder dem der. Deretter setter man i gang operasjon med lokalbedøvelse. Det er en enkel operasjon som tar mellom 30 og 45 minutter, og med gode resultater.

Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden