Symptomer og diagnose

 

Symptomer

Sykdomsbildet er variert og inkluderer pasienter uten symptomer, hvis eneste bekymring er det estetiske problemet relatert til åreknuter, sammen med pasienter med mange symptomer (tunge ben, smerter, krampe, permanent utslitthet, etc). Symptomene blir mer intense når det oppstår komplikasjoner som følge av blodopphopning i huden, da man får en.

 

De vanligste symptomene til åreknuter er:

Diagnose

Først og fremst bør man være klar over at diagnosen av åreknuter bør gjøres mens pasienten står oppreist. Dette er veldig viktig, da vi på grunn av våre daglige (u)vaner selv er skyld i dannelsen av åreknuter. Det vanlige er at vi sitter eller står mesteparten av dagen, mens vi ikke tilbringer mer enn 7-8 timer i senga, noe som betyr at 2/3 av tiden tilbringes i posisjoner som potensielt kan fremkalle åreknuter.

Det som er helt sikkert er at vi ikke kan begynne behandlingen av åreknutene før diagnosen er klar. Først bør vi konsultere en spesialist for at denne skal kunne utføre en grundig undersøkelse av blodsirkulasjonen. Denne typen utforskning har tillatt oppdagelsen av at ikke alle åreknuter følger de samme mønstrene og varier fra person til person, noe som er viktig å ha i bakhodet når man velger behandlingsform. F.eks bør ikke alle slags åreknuter opereres bort, og for å være sikker på at man velger riktig bør man undersøke hver enkelt pasient nøye.

Vinn 45NOK som välkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 45NOK rabattoch många andra erbjudanden